Een serviceprovider is een aanbieder van één of meerdere diensten. Veelal wordt de term provider gebruikt in plaats van serviceprovider, of te wel dienstverlener. Het woord ‘dienst’ in deze samenstelling verwijst in dit geval naar het leveren van een bepaalde dienst van een partij aan een wederpartij. De dienstverlenende partij (serviceprovider) is vaak een bedrijf, die de dienst tegen betaling aanbiedt. In het geval van de glasvezel kan die dienst internet, telefonie en (digitale) televisie zijn.

Welke serviceprovider is het goedkoopst?

Dat hangt af van welke diensten u wilt afnemen. Laat u goed informeren door de verschillende serviceproviders of kom eens langs bij ons in de glasvezelwinkel voor een prijsoverzicht. In dit overzicht kunt u ook snel de glasvezelprovider met de laagste tarieven vinden.

Welke serviceproviders zijn beschikbaar op mijn adres?

U kunt via de postcodecheck direct alle abonnementen op uw adres bekijken. Dit kunt u doen via de websites van de serviceproviders of via de website van Reggefiber. U kunt ook terecht bij ons in de glasvezelwinkel voor een overzicht van de serviceproviders.

Ik heb nog nooit gehoord van sommige serviceproviders. Zijn ze wel te vertrouwen?

Ja alle serviceproviders die toegelaten worden op het netwerk zijn te vertrouwen. Alleen dan worden de serviceproviders toegelaten op het netwerk. Alle serviceproviders leveren goede diensten, maar zijn soms nog onbekend omdat het netwerk nog niet in heel Nederland beschikbaar is. Neem gerust contact met ons op om meer te weten te komen over hun diensten.

Bieden alle serviceproviders dezelfde diensten aan?

Nee, ze hebben allemaal verschillende pakketten en diensten. Kijk dus goed wat u belangrijk vindt,. bijvoorbeeld hoeveel digitale tv’s u in huis hebt, hoeveel u belt en welke internetsnelheid u wenst. Wilt u meer weten over de aangeboden diensten dan kunt u altijd contact met ons opnemen, een bezoek brengen aan de servicewinkel of neem contact op met de serviceproviders.

Ik wil liever een abonnement bij een andere serviceprovider die (nog) niet actief is in mijn plaats. Kan dat?

Nee, dat kan nog niet. Het kan zijn dat deze serviceprovider later toetreedt in uw plaats. Het aanbod met glasvezel providers in Arnhem kan dus heel anders zijn dan in Utrecht of Groningen. Het voordeel van een open netwerk zoals ons glasvezelnetwerk is, dat u kunt overstappen als u niet meer gebonden bent aan het contract. Als u niet meer gebonden bent door een datum in het contract, dan kunt u overstappen naar een andere serviceprovider.

Waar kan ik folders krijgen over de verschillende serviceproviders?

Tijdens evenementen zoals informatieavonden en inschrijfdagen zijn folders over glasvezel en over de beschikbare serviceproviders te verkrijgen. Deze informatie is ook beschikbaar bij ons in de glasvezelwinkel waar u tevens terecht kunt voor persoonlijk en eerlijk advies. Folders zijn ook bij de serviceproviders op te vragen.

Waarom doen niet alle serviceproviders mee?

Het Reggefiber-netwerk is een open netwerk. Serviceproviders bepalen zelf in welke plaatsen en wijken ze abonnementen aanbieden en onder welke specificaties. Het is zeer waarschijnlijk dat er op termijn op uw adres nog serviceproviders bij komen die hun diensten aanbieden.