Een verhuizing is een grote stap in het leven van een mens je sluit een hoofdstuk af en begint aan een nieuw hoofdstuk in je leven. Dit geldt ook voor sommige spullen die je dus wel of niet meeneemt naar je volgende woning. Dit blijkt vaak een lastig punt te zijn in een verhuizing maar hoe komt dit nou precies?  In dit blog proberen we je antwoord te geven op deze vragen en wie weet zitten er wat tips bij die kunnen helpen. 

Lastig afscheid nemen.

Alles wat je in al die tijd in je woning hebt bewaard of wat je hebt gekocht in de tijd dat je daar woonde krijgt een emotionele waarde. Achter heel veel dingen zit een verhaal maar ook een herinnering. Dat is de reden dat het soms zwaar of lastig kan zijn om van sommige dingen afscheid te nemen. Het probleem is alleen dat niet alles mee kan met een verhuizing want dat wil je de Studentverhuisservice niet aan doen. Er moet dus een keuze gemaakt gaan worden voor dat je nieuwe huis ook vol staat met rommel waar je uiteindelijk niks mee gaat doen. Je moet dus de afweging maken van wat heb ik wel en wat heb ik niet nodig in mijn nieuwe woning? Wat wil ik allemaal nieuw en wat ga ik hergebruiken van de spullen die ik al heb? Door deze vragen aan jezelf te stellen kom je er achter waar je prioriteiten liggen en wat je dus echt belangrijk vind om te houden. En er zullen natuurlijk echt wel dingen zijn die je niet meer zal gebruiken maar die een te grote emotionele waarde hebben om weg te doen.

 

Tips voor het verhuizen

Als je nou gaat verhuizen en je hebt moeite met hetgeen wat hierboven wordt besproken is de gouden tip om er niet een te lang proces van te maken. Als je er een te lang proces van maakt voor jezelf is er alleen maar meer tijd voor twijfel. ! keer een selectie maken wat je wel en niet mee wil en dan zo snel mogelijk verhuizen. Een andere tip is laat het door een verhuisbedrijf Den Haag verhuizen zodat je niet zelf eerst nog alles 3x door je handen krijgt en de dierbaren dingen tegenkomt die je dus niet mee neemt.